Timjan Kryddtimjan

Thymus vulgaris

Timjan .
En av dom mest användbara örtkryddorna som finns. Timjan är god i bl.a. Soppor, kötträtter och buljonger. Den ingår i den traditionella franska kryddbuketten buoquet garni. Timjan innehåller ett starkt desinficerande ämne tymol som har anv. vid tillverkning av hostmediciner i århundrade. Ett tips: finhacka timjan och rör ner i potatismos, gratinera i ugnen. Gott till vilt och lamm. Som skönhetsmedel verkar timjan stimulerande och antiseptiskt, lämpligt till ansiktsångbad mot fet hy, motverkar även fett hår. En biodlare skickade oss en artikel om thymolets inverkan på varroakvalstrets förmåga att fortplanta sig. Det verkar som kvalstret tappar orienteringen och till slut dör ut. Man gör en ram som man fyller med fin pulvriserad timjan. Den konstrueras så att bina inte får kontakt med timjan pulvret, men man har en stark doft av timjan i kupan. Vill du ha fullödig Information så kontakta någon lokal biodlarorganisation.

Enhet Pris Antal
Portion25;-

« Tillbaka
Lagersaldo:1

artikelnummer:2806

Latinskt namn:Thymus vulgaris

Såtid, månad:03-05

Årighet:fler

Höjd:15-20

Nyhet:Nej

Såanvisningar:sa.5

Antal frö:100-150